Epoxy Coating of Poly Urethaan (PU) Coating: Een grondige vergelijking!

Epoxy Coating of Poly Urethaan (PU) Coating: Een grondige vergelijking!

Epoxy Coating of PU Coating: Een Diepgaande Vergelijking 

 

Bij het kiezen van de juiste vloercoating voor jouw project, kunnen de overvloed aan opties en technische termen verwarrend zijn. Twee veelvoorkomende keuzes zijn Epoxy coating en PU (poly-urethaan) coating. Laten we deze coatings eens van dichtbij bekijken en ontdekken welke het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften. 

 

Epoxy Coating: Robuuste Bescherming met Chemische Bestendigheid 

Voordelen van Epoxy Coating: 

 •       Duurzaamheid: 
 • Epoxy coatings staan bekend om hun ongeëvenaarde duurzaamheid. Ze creëren een harde en sterke laag op het oppervlak, waardoor het bestand is tegen zware belastingen en dagelijks intensief gebruik. Onze DHZ-Easypox is praktisch reukloos en voldoet daarom aan de veiligheidseisen voor bedrijven. Meer informatie over de DHZ-Easypox vind je hier: https://www.dhzvloercoatings.nl/vloercoatings/22-806-dhz-easypox.html 
 • Chemische Bestendigheid:
 • Epoxy coatings bieden uitstekende weerstand tegen chemicaliën. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in industriële omgevingen waar blootstelling aan chemicaliën vaak voorkomt. 

Slijtvastheid: 

 • De slijtvastheid van epoxy coatings maakt ze geschikt voor vloeren die intensief worden gebruikt. Ze behouden hun looks en eigenschappen, zelfs in drukke omgevingen. 

Vloeistofdichtheid: 

 • Epoxy coatings vormen een naadloos oppervlak, waardoor ze vloeistofdicht zijn. Dit maakt ze geschikt voor toepassingen waar vloeistoffen gemakkelijk gemorst kunnen worden. 

Variatie in Afwerking: 

 • Epoxy coatings zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder glans, zijdeglans en mat. Hierdoor kun je de stijl van je ruimte aanpassen 

 aan je voorkeuren. 

 

 

 

PU Coating: Flexibiliteit en UV-bestendigheid 

Voordelen van PU Coating: 

Flexibiliteit: 

 • Polyurethaan coatings zijn flexibeler dan epoxy coatings. Dit maakt ze geschikter voor oppervlakken die onderhevig zijn aan beweging, zoals bijvoorbeeld houten vloeren. Ook is een hard-flexibele PU coating in de basis minder krasgevoelig dan een epoxy coating. 

UV-bestendigheid: 

 • PU coatings zijn over het algemeen beter bestand tegen UV-straling dan epoxy coatings. Dit maakt ze geschikt voor buitentoepassingen waar blootstelling aan zonlicht een rol speelt. Maar ook voor woonkamers en garages waar veel zonlicht binnen komt. Een PU coating verkleurd ook veel minder onder bijvoorbeeld het meubilair, vloerkleden en machines of auto’s die op de coating staan. 

Slijtvastheid: 

 • PU coatings bieden uitstekende kras- en slijtvastheid, waardoor ze geschikt zijn voor vloeren die dagelijks zwaar belast worden. Onze DHZ PU-Quickcoat en Nylo Topcoat PU/ WV zijn chemicaliën- en weekmakers van autobanden bestendig waardoor ze zeer geschikt zijn op vloeren in autogarages, autoshowrooms of in de horeca. 

Minder Gevoelig voor Vocht: 

 • Polyurethaan coatings zijn minder gevoelig voor vocht tijdens het uithardingsproces, wat handig kan zijn in omgevingen met variabele luchtvochtigheid. 

Stijlvolle Veelzijdigheid: 

 • PU coatings zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, waardoor je de stijl van je ruimte kunt personaliseren. Pas je wat vaker het interieur van je woonkamer aan? Dan is een coating op de vloer ideaal omdat u met een nieuwe laag kleurcoating de vloer weer kunt laten matchen met je nieuwe interieur! 

 

Welke Coating moet je nu Kiezen?  

 • Epoxy voor Zware Belasting: 

 • Als je een duurzame coating nodig hebt die bestand is tegen zware belastingen en chemicaliën, is epoxy de juiste keuze. Geschikt voor garages, magazijnen en industriële faciliteiten. 

 • PU voor Slijtvastheid en UV-bestendigheid: 

 • Als je op zoek bent naar flexibiliteit, UV-bestendigheid en slijtvastheid, is PU de ideale keuze. Het is geschikt voor: woonkamers, commerciële ruimtes, kantoren en buitentoepassingen. 

 

Het komt allemaal neer op de specifieke eisen van jouw project. Beide coatings bieden uitstekende eigenschappen, maar de beste keuze hangt af van de omgeving, het beoogde gebruik en jouw voorkeuren.  

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over onze producten of de toepassing hiervan? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom! 

Schermafbeelding 2024-07-06 om 11-18-25.png

Nieuwsgierig welke vloercoating het beste past bij uw vloereigenschappen en eisen? Gebruik de "Vloercoating Wijzer" om snel te weten welke coating het beste past bij uw vloereigenschappen en wensen! https://www.dhzvloercoatings.nl/vloercoatingwijzer