Doe-het-zelf-stappenplan - epoxy vloercoatingSNELLE LEVERING UIT VOORRAADGRATIS VERZENDING BINNEN NLVOOR ZAKELIJK EN PARTICULIER 
GEEN WEBSHOP MAAR PRIJS EN ADVIES OP MAAT


Hoe coat je een betonvloer met DHZ-Easypox - 2K epoxy vloercoating? Wij helpen u graag met het maken van de juiste stappen in de juiste volgorde bij het zelf coaten van een betonvloer met DHZ-Easypox - 2K epoxy vloercoating. Dit met ons doe-het-zelf-stappenplan.

Niet elke betonvloer is hetzelfde en daarom vindt u hieronder voor elk type betonvloer een gratis doe-het-zelf-stappenplan.
Print hieronder het doe-het-zelf-stappenplan uit welke bij uw vloer past.  

Vraag gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan of bestel meteen.

 

                               


Stap 1. Algemene controle bij het coaten van een betonvloer met DHZ-Easypox - 2K epoxy vloercoating

Controleer of de betonvloer droog is. Als de vochtmeter tussen de 3% en 4% aangeeft, is de vloer droog genoeg om te coaten.  Simpel maar effectief is ook om een doorzichtig stuk plastic op de vloer vast te tapen en dat 24 uur te laten zitten. Als er vocht of condens aan de binnenkant van het plastic verschijnt, is de ondergrond voorlopig nog te vochtig.

Controleer of de betonvloer vloeistof opneemt. Het is namelijk belangrijk dat de coating hechting krijgt met de ondergrond. Bij twijfel giet men een beetje water op de vloer en als de vloer dit water opneemt, zal het ook de vloercoating opnemen. Als dat niet het geval is, zal de vloer waarschijnlijk dichtgevlinderd zijn. Volg dan de instructies hieronder bij: aanvullend advies - gevlinderde betonvloer coaten met epoxy vloercoating.

Controleer of de betonvloer stevig en vast genoeg is door middel van een goed lijmend stuk tape op de ondergrond te drukken en het er vervolgens van af te trekken. De tape dient schoon te zijn.  

Controleer eventueel door middel van kloppen op de vloer of er zich geen holle plekken vlak onder de vloer bevinden.
Controleer of de omgevingstemperatuur tussen de 10-25 graden Celsius is. (20 Graden Celsius is optimaal.) De ondergrondtemperatuur (vloertemperatuur) moet minimaal 10 graden Celsius.

Controleer of de luchtvochtigheid (=RV) tussen de 60-85% is. (Dit is zo in de meeste gevallen.)


Stap 2. Algemene voorbereiding bij het coaten van een betonvloer met DHZ-Easypox - 2K epoxy vloercoating

De betonvloer moet droog, schoon, stof- en vetvrij zijn. Wij adviseren FloorPrep nr.1. Deze krachtige, industriële cleaner verwijdert gemakkelijk rubber bandensporen en olie-/vetvlekken uit de vloer. 
Maak de vloer altijd eerst stofvrij door te bezemen en vervolgens te stofzuigen. Ook eventuele losse delen (oude verflagen) moeten verwijderd worden. De vloer mag geen cementhuid (cementsluier) bevatten. Eventueel aanwezige cementhuid verwijderen met FloorPrep nr. 2.

(Bijartikelen zoals *FloorPrep nr. 1, *FloorPrep nr. 2 en *EP-fijnmortel zijn te bestellen via het opmerkingen vakje in het offerteformulier)

Hierna begint u met het (optioneel) opruwen van de betonvloer door middel van schuren, stralen of etsen. Dit is niet altijd strikt noodzakelijk maar verbetert altijd de hechting van de coating op de vloer. In de meeste gevallen schuurt men de vloer machinaal met een vloer-/betonschuurmachine met diamantschijf.
Uw betonvloer etsen is ook een optie. Voor het etsen van uw vloer gebruikt u ook Floorprep nr 2. Etsen verbetert de hechting maar is niet zo effectief als machinaal schuren.

Of u een opruwmethode moet toepassen en welke dat is, vindt u hieronder bij ons verwerkingsadvies van de epoxy vloercoating per type vloer. Bij twijfel altijd eerst een hechtproef doen en deze na uitharding beoordelen!

Eventueel gaten en scheuren repareren met EP-fijnmortel of een andere 2-componenten plamuur. 
Eventueel muren afplakken tot ongeveer 50cm hoogte.

Maak altijd eerst een kleine hoeveelheid coating aan (denk hierbij aan de juiste mengverhouding A-coating:B-verharder 5:1 oftewel ±83% om ±17%) om de kanten en hoeken van de vloer te coaten.
 

Stap 3. Algemene verwerking/aanbrenging van DHZ-Easypox - 2K epoxy vloercoating op een betonvloer

Component A (coating/kleur) goed oproeren en zeer goed machinaal mixen/vermengen met component B (verharder) en eventueel nog extra water als het de coating voor de 1e laag betreft. Minimaal 3 minuten mengen totdat er een homogene massa ontstaat.

Het mengsel vervolgens omgieten in een schone emmer en nogmaals kort mengen. (Laat u het mengsel zitten in de pot dan is de verwerkingstijd/potlife korter.) Daarna omgieten in de juiste verfrolbak om te beginnen met rollen met een 2K nylon roller (18-25cm) of eventueel in kleine hoeveelheden goed verdelen over de vloer met een rubberen vloertrekker.

Direct hierna weer beginnen met uitrollen met een 2K nylon roller (18-25 cm) en eventueel direct narollen met een 2K nylon roller (60 cm).

Tijdens de droging is het belangrijk dat er voor goede ventilatie en ontluchting wordt gezorgd om het water wat verdampt goed af te voeren. Ongelijkmatige verwerking, onvoldoende ventilatie en ontluchting kunnen leiden tot verschil in glansgraad.

Tussen de lagen op zacht schoeisel of op sokken lopen om de laag niet te beschadigen. *Doe-het-zelf-Easyprimer
In sommige gevallen kan hier een behandeling met een DHZ-Easyprimer aan vooraf gaan. Dit is niet noodzakelijk omdat de DHZ-Easypox rechtstreeks zonder primer als 1e laag kan worden toegepast. Dit door deze 10% te verdunnen. Hoe u dit het beste toepast, leest u hieronder in ons aanvullend advies voor het coaten van uw type betonvloer.
Doe-het-zelf-Easyprimer wordt gebruikt om de diepe zuiging uit de ondergrond te halen bij onbehandelde, ruwe en/of droge betonvloeren. Ook wordt de doe-het-zelf-Easyprimer gebruikt als transparante stofbinder. Hiermee houdt u uw vloer stofvrij en vloeistofdicht en is hij gemakkelijk te reinigen. Dankzij de blanke transparante afwerking behoudt u de kleuren en structuren van uw betonvloer. 

Hier ziet u een voorbeeld van een betonvloer behandeld met DHZ-Easyprimer.

Wilt u meer informatie over de DHZ-Easyprimer neem dan contact met ons op.

Een offerte aanvragen voor DHZ-Easyprimer? Gebruik dan ons offerteformulier en vul bij het vakje kleurcode: "easyprimer" in.


*Aanvullend advies - onbehandelde/nieuwe betonvloer, zandcement dekvloer of anhydrietvloer coaten met DHZ-Easypox - 2K epoxy vloercoating

Klik HIER voor het gehele doe-het-zelf-stappenplan - coaten van een onbehandelde/nieuwe betonvloer, zandcement dekvloer of anhydrietvloer.

 


*Aanvullend advies - reeds behandelde betonvloer coaten met DHZ-Easypox - 2K epoxy vloercoating

Klik HIER voor het gehele doe-het-zelf-stappenplan - coaten van een reeds behandelde betonvloer.
 


*Aanvullend advies - gevlinderde betonvloer coaten met DHZ-Easypox - 2K epoxy vloercoating

Klik HIER voor het gehele doe-het-zelf-stappenplan - coaten van een gevlinderde betonvloer.
 


*Aanvullend advies - egalinevloer coaten met DHZ-Easypox - 2K epoxy vloercoating

Klik HIER voor het gehele doe-het-zelf-stappenplan - coaten van een egalinevloer.
 


Algemeen extra advies

Om slijtage aan de ondergrond nog meer te beperken kan men de DHZ-Easypox nog extra afwerken met een speciale blanke DHZ-topcoat. Dit is een heldere transparante topcoat die gebruikt wordt als extra beschermende sealer. Dit wordt vooral geadviseerd bij donkere kleuren omdat hierbij slijtage eerder zichtbaar is. 

Wilt u graag meer informatie of persoonlijk advies met betrekking tot uw betonvloer? Bel of mail ons en ontvang advies op maat!


Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen of meteen bestellen?

 
SNELLE LEVERING UIT VOORRAADGRATIS VERZENDING BINNEN NLVOOR ZAKELIJK EN PARTICULIER
GEEN WEBSHOP MAAR PRIJS EN ADVIES OP MAAT